Møt dyra våre!

Her kan du lese om alpakkaene, geitene, minigrisene, hønene og kaninene våre.

Dyrevelferden hos oss er veldig viktig. Du kan lese mer om den her.

Alpakkaene våre

Alpakka er et klovdyr som tilhører den sør amerikanske delen av kamelfamilien, sammen med blant annet lama. Alpakkaene veier mellom 50 og 70 kg, og er ca 1,5 meter høy. De har en levealder på 20-25 år. Som lamaen kan alpakkaen spytte, men gjør det sjeldent på mennesker. Alpakkaen holdes som husdyr for kjøttet og ullens skyld. Den kan produsere mellom 3 og 5 kg i året. De kan gå ute hele året, men må ha mulighet til å søke ly for været. Alpakkaen har de senere årene blitt populær på besøksgårder. De er ikke særlig kosete, men veldig nysgjerrige og kommer gjerne bort til deg for å hilse. 

alpakkaen.PNG

Kasjmirgeitene våre

Kasjmirgeita kommer opprinnelig fra Kashmir, Tibet og Bukhara i Usbekistan. Rasen ble importert til Norge i 1993. I Norge holdes rasen både for kjøttet, ulla, skinnet og melka. I tillegg er den en god kulturlandskapspleier. Hanndyr veier mellom 40 og 55 kg, og hunndyr mellom 35 og 45 kg. Kasjmirgeiter er oftest hvite, men kan også være grå, svarte og brune. De er vennlige og menneskekjære. 

geitene.PNG

Minigrisene

Minigris er ikke en spesiell griserase, men en samlebenevnelse for griser som er avlet spesielt med tanke på ikke å bli særlig store. Minigriser veier normalt mindre enn 80 kg, men noen blir oppmot 100 kg! Peppa og Georg ble født i slutten av desember 2020.

grisene.PNG

Kaninene

Kaninene våre er Dvergveddere, og er født i februar 2021.

kaninene.PNG

Hønene

hønene.PNG

Hønene heter Tuppa, Tuppetuppa, Hønemor og Tullehøna.

2 av oss er av rasen Brune Høner og 2 er Tverrstripet Plymouthrock

Kyllingene

kyllingene.PNG

Kyllingene våre ble klekket 10. juni på Hvam Videregående, og om noen måneder er de høner som legger egg! 2 av oss er av rasen Jærhøner og 3 er Islandhøner.