Gøy på Nordby

Her kan du lese litt om gården, historien og vi som driver den!

IMG_0360.jpg

Om oss

Nordby er et småbruk som i tidligere tider var en gammel husmannsplass, og ble i 1919 gjort om til småbruk. Nordby ligger i naturskjønne omgivelser på Frilset i Eidsvoll kommune. Småbruket ligger 2 km fra riksveien, så her er det stille og fredelig.

«Oss» er meg: Linda M. Vesteng og Kjell Arne Kvehaugen, i tillegg har vi en del dyr som du kan lese om under «Dyra våre».

IMG_9653.jpg
IMG_9830.jpg

Ideen til besøksgård fikk vi våren 2020. Jeg har en kronisk revmatisk sykdom, som har gjort det vanskelig å fungere i jobb de siste årene. Sykdommen gjør at hverdagen er uforutsigbar og det ble til slutt for vanskelig å fungere i en normal jobbhverdag. Etter å ha jobbet siden videregående var det tøft å få beskjed om at det vil være utfordrende å finne en jobb som vil fungere, ikke minst også for en arbeidsgiver. Men lysten og viljen til å jobbe er stor, så tanken om å drive noe eget der man kan legge opp dagene mer selv, kom etter litt drodling rundt bålpanna, og vi fikk ideen om å åpne besøksgård.

Dette er et prosjekt vi gjør sammen, men jeg er den som tar meg av den daglige driften og er kontaktperson, mens Kjell Arne har utnevnt seg selv til vaktmester, i tillegg til å fortsette driften av sitt eget tømrerfirma.

Fra ideen dukket opp og vi tok beslutningen om at dette skulle vi gå for, gikk ting i grunn  slag i slag. Foretak ble opprettet, avtaler om kjøp av dyr ble inngått, bygninger på bruket ble omgjort og tilpasset. Innhegninger og leskur ble bygget, hønsegård og kaningård har blitt satt opp og i tillegg har bålplasser blitt anlagt.

Vi gleder oss til å få dere på besøk, og håper dere får en fin opplevelse her hos oss!

Kjell Arne er 55 år, utdannet tømrer og driver sitt eget firma. Kjell Arne har bodd på Nordby siden 2012. Jeg, Linda, er 46 år. Jeg har ingen formell utdannelse, men har jobbet siden videregående og opparbeidet meg en god del erfaring i litt forskjellige ting. Jeg flyttet inn til Kjell Arne i 2019 og ble medeier i Nordby i 2020.

Til sammen har vi 3 voksne barn og 3 barnebarn.

 

Min datter Ida er 20 år og student ved NTNU i Trondheim. Hun studerer medievitenskap og er den som har utviklet nettsidene våre, og har ansvaret for våre sosiale medier. Hun bidrar også med gode ideer og ikke minst fine bilder. I tillegg vil hun hjelpe til med driften når hun er hjemme i skoleferiene.